Ще се продава обаче само с рецепта В България започва производството на лекарствата хлорохин и

...
Ще се продава обаче само с рецепта В България започва производството на лекарствата хлорохин и
Коментари Харесай

В България започва производството на хлорохин

Ще се продава обаче единствено с рецепта В България започва производството на лекарствата хлорохин и хидроксихлорохин, за които изследванията до момента демонстрират, че дават положителни резултати при лечение на COVID-19 пневмонията. Технологията към този момент е усвоена, а дейните съставки са поръчани.

Около Великден би трябвало да има създадени 5000 опаковки хидроксихлорохин.

Новината за производството на лекарствата потвърди биотехнологът и един от създателите на “Чайкафарма ” Тони Веков, представен от  “24 часа ”.

За момента ще се започва само производството на хидроксихлорохин, а на по-късен стадий ще стартира и на хлорохин. Причината е, че в международен мащаб има недостиг и мъчно се набират от маски до лекарствени вещества. Засега контракти за доставка на хлорохин и хидроксихлорохин са подписани с Китай, Тайван и Индия, само че няма гаранция, че ще бъдат спазени периодите за доставка.

Тъй като лекарствата не са позволени за приложимост в България, незабавно щом хидроксихлорохинът бъде създаден, той ще бъде възложен единствено на лечебните заведения, с цел да могат да лекуват заболели от коронавирус.

Фармацевтичната компания обаче е подала заявление до организацията по лекарствата за вписване и позволение за приложимост на медикаментите. Оттам уверили, че след към месец двата медикамента ще бъдат позволени

Това ще разреши продажбата им и в аптеките, само че единствено с рецепта.

Така с тях ще могат да се доставят и болните от ревматоиден артрит и лупус. Това са двете съществени заболявания наред с маларията, за които се ползват хлорохиновите медикаменти. Едва откакто клиничните проучвания в международен мащаб за резултата на медикаментите върху лечението на коронавирус приключат и бъдат утвърдени, тогава ще им се добави и тази характерност.

След прекъсването през юни 2019 година на резохин – единственото лекарство с интензивно вещество хлорохин, записано у нас, пациентите трябваше да си обезпечават различен сходен медикамент, само че от чужбина. Става дума за плакенил, който не е позволен за приложимост у нас и който болните си купуваха от Гърция, Турция, Франция, Англия, Германия, Македония и Румъния.

След като стана ясно, че хлорохинът демонстрира положителни резултати върху лечението на COVID-19, даже и от тези места набирането на медикамента стана съвсем невероятно, затова производството му в България ще бъдат от огромна изгода и за тях.

Антипаразитното лекарство “Ивермектин ”, употребено за лечение на краста, също оказва помощ при болните от коронавирус, разгласи пък проф. Иво Петров. Той се базира на изследване на австралийски учени.Това е медикамент, който е прочут. И сходно на хлорохина се пробва да бъде намерено дали към този момент познато лекарство може да се употребява и против COVID-19.

“В медицината постоянно е по този начин ”, добави професорът.

Инфо:дунавмост

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР